Mai sajtótájékoztatóján Benkő Erika elmondta, elkezdték a Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat tavalyi évről készült jelentéséhez a felméréseket, amelyek reményeink szerint április elejére elkészülnek.

 „Újra szeretnénk indítani azt a kampányunkat, hogy ne csak a közszférában lehessen használni a magyar nyelvet, hanem kereskedelmi és szolgáltató egységekben is. Éppen ezért újfent megkeressük a multinacionális cégeket, a bankokat és emlékeztetjük őket arra, hogy a magyar nyelv használata üdvös és ajánlott régiónkban. Azt szeretnénk például, hogy az online bankolás lehetséges legyen magyarul is, többek között ezzel a kérésünkkel is megkeressük a bankokat.” Újabb szolgáltatókat is megkeresnek, többek között a Netflixet is azért, hogy a felületen elérhető műsorokat magyarul is lehessen nézni, főleg, ami a gyerekek számára biztosított tartalmakat illeti, hiszen ők azok, akik még nem beszélnek annyira jól idegen nyelveket.

A képviselő az elmúlt napokban történt kézdivásárhelyi kislány esetére is felhívta a figyelmet, akit a magyar nyelv használatáért ért megrovás. A család beleegyezése után az Országos Diszkriminációellenes Tanácsnál feljelentést tesz a jogvédő szolgálat és nemzetközi fórumokon is foglalkoznak az üggyel. Amennyiben a család beleegyezik hivatali visszaélés vádjával bírósági úton is megtámadható az orvos.

A hasonló jellegű kérdésekkel, esetekkel keressék fel bizalommal a képviselői irodát az RMDSZ Sepsiszentgyörgyi irodájában (Martinovics Ignác utca 2. szám).