Székelyföldi szenátorok és képviselők nyílt levélben fordultak Anghel Iordănescuhoz a Juventus Bukarest–Sepsi OSK mérkőzést megelőző magyarellenes incidens miatt.
A dokumentumot Tánczos Barna szenátor kezdeményezte, és minden székelyföldi magyar képviselő és szenátor aláírta. A román labdarúgó-válogatott volt szövetségi kapitányához intézett levélben tudatják: „mély felháborodással értesültek arról, hogy szégyenteljes és sajnálatos esemény történt a Iordănescu nevét viselő Voluntari-i stadionban”, ahol 2018. április 9-én olyan dalt játszottak le a hangosító berendezéssel, amelynek szövege obszcén és sértő volt a vendégcsapat szurkolói és az egész romániai magyar közösség számára.
A képviselők és szenátorok arra kérik Iordănescut, akit „közösségünk elismer és nagyra tart, mint kiváló sportembert”, hogy nyilvánosan ítélje el az arénában történteket, és határolódjon el a sajnálatos eseménytől.
„Meggyőződésünk, hogy játékosi és nemzetközi edzői pályafutása során megtapasztalta, hogy a sportpályákon megnyilvánuló idegengyűlölet, az erőszakra, gyűlöletre való felbujtás az egész ország megítélését rontja és a pályákon kívül is fölösleges feszültségeket kelthet” – írják, és végül azon reményüket fejezik ki, hogy Iordănescu sem kívánja hasonló incidensek előfordulását, és emiatt nemtetszését fogja kifejezni azzal kapcsolatban, hogy a Juventus Bukarest csapata futballmérkőzéseket szervezzen a nevét viselő stadionban.
Az aláírók névsora: Kelemen Hunor, Benkő Erika, Tánczos Barna, Benedek Zakariás, Antal István Lóránt, Márton Árpád, Fehér László Ödön, Kulcsár-Terza József, Novák Csaba Zoltán, Bíró Zsolt, Császár Károly, Vass Levente, Korodi Attila, Sebestyén Csaba, Bende Sándor.